WIJDEWORMER - Jong AZ heeft in een attractieve wedstrijd Almere City FC verslagen. De wedstrijd werd maandagavond over gespeeld nadat het eerste duel (3-3) tussen beide ploegen onrechtmatig was verklaard. In januari deed namelijk Kenzo Goudmijn mee die eigenlijk geschorst was, maar dit was door een procedurefout bij de KNVB niet gemeld. Almere City FC tekende beroep aan, maar stond na afloop met lege handen nadat de AZ-beloften in de slotfase de zege wisten te pakken.

In een open wedstrijd waren er voldoende kansen waarbij diverse malen het aluminium en de keepers werden getest. Al binnen tien minuten schoot Druijf namens Jong AZ net naast terwijl aan de andere kant Verheijdt op de paal kopte. Bij de gasten schoot vervolgens Loen net over en was het nu Evjen die namens de thuisploeg de lat raakte. Ook voormalig AZ-speler Mees Kaandorp is kansrijk, maar een katachtige redding van keeper Schendelaar voorkomt een goal. Schendelaar moet kort voor rust wel het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Verheijdt na een voorzet van Kaandorp.

Schendelaar heeft na de rust opnieuw een aantal puike reddingen. Tussendoor raakt Jong AZ opnieuw het aluminium als Druijf op de paal schiet. In het laatste half uur voert Jong AZ de druk op en nu is het in eerste instantie Almere-keeper Smits die pogingen van Aboukhlal en Druijf onschadelijk maakt. Toch moet Smits vissen als Sugawara een voorzet aflevert en Druijf raak kopt. Jong AZ voelt dat er meer in zit en dat blijkt uit als Oosting even later met een prachtige volley raak mikt. In blessuretijd weet Aboukhlal de gasten nog meer pijn te doen door de eindstand op 3-1 te bepalen.

Jong AZ - Almere City FC 3-1 (0-1)
41. Verheijdt 0-1
78. Druijf 1-1
82. Oosting 3-1
90+4. Aboukhlal 3-1