ROTTERDAM - Op bezoek bij het hoog geklasseeerde Excelsior heeft Jong AZ in een doelpuntrijk duel een punt weten te pakken. De beloftenploeg van trainer Maarten Martens was in Rotterdam tweemaal op voorsprong gekomen, maar ondanks dat Excelsior twee penalty's miste kwam men een kwartier voor tijd toch op achterstand. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-3.

Zico Buurmeester brak halverwege de eerste helft de ban voor Jong AZ, maar er kon niet lang genoten worden van de voorsprong, want de Kralingers kwamen enkele minuten later op gelijke hoogte via Reuven Niemeijer. De gastheren kregen vervolgens een strafschop na een overtreding van Finn Stam, maar keeper Beau Reus wist de penalty van topscorer Thijs Dallinga te keren.

In de tweede helft kreeg Excelsior wederom een strafschop, maar ook Marouan Azarkan faalde en mikte naast. Buurmeester zorgde enkele minuten later met zijn tweede zelfs voor een hernieuwde voorsprong voor Jong AZ. Niemeijer scoorde net als in de eerste helft de gelijkmaker en een kwartier voor tijd nam de thuisploeg de leiding via een ongelukkig eigen doelpunt van debutant Loek Postma. Vijf minuten later bepaalde Fedde de Jong met een kopbal de eindstand op 3-3.