WIJDEWORMER - Jong AZ heeft het hoog geklasseerde Excelsior maandagavond goed partij gegeven, maar stond na afloop toch met legen handen. De ploeg van Maarten Martens verloor in de slotfase met 0-2. Mo Taabouni haalde het einde niet en kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.

In de eerste helft hadden de AZ-beloften zelfs het meeste recht op een doelpunt, maar zowel Koopmeiners, Sedlacek als Aboukhlal kregen de bal niet langs de uitstekend in vorm zijnde doelman Van Gassel.

Na de rust was ook Fedde de Jong dichtbij met een poging op de lat, maar vervolgens moest men het initiatief aan de Kralingers laten. Deze sloegen in de laatste tien minuten vervolgens keihard toe via. Eerst via een ingedraaide corner van Azarkan die keeper Reus verraste en vervolgens door topscorer Thijs Dallinga. Tussendoor had Taabouni inmiddels het veld verlaten met zijn tweede gele kaart.