WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond een verdienstelijk punt behaald in de thuiswedstrijd tegen het in vorm zijnde FC Volendam. De ploeg van trainer Wim Jonk, aan een uitstekende reeks bezig, kwamen al snel op voorsprong door Nick Doodeman. Kort hierna werd de wedstrijd even onderbroken door dreigend onweer. Vlak voor tijd wist Ferdy Druijf een punt te redden voor de AZ-beloften.

De openingsfase was in ieder geval duidelijk voor de gasten want al in de zevende minuut wist Doodeman de bal met veel gevoel in de verre hoek te krullen. Er volgen kansen voor Deul en opnieuw Doodeman, maar na een kwartier moet ook Volendam-keeper Bakker in actie komen bij een poging van Oosting. Na een kleine twintig minuten wordt het spel vervolgens korte tijd stil gelegd door onweer. terug op het veld volgen de kansen elkaar op. Zo raakt een poging van Doodeman de lat en aan de andere kant weet Bakker nu Taabouni en Druijf tot twee keer toe van het scoren af te houden waardoor men met 0-1 gaat rusten.

Na de rust blijken de kansen iets schaarser maar met nog twintig minuten op de klok krijgt Kaars namens Volendam de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij krijgt de bal niet langs keeper De Boer. Aan de overkant volgt een scrimmage voor het doel en weet Smal op de lijn te redden. Hierna heeft invaller El Kadiri de beslissing op zijn schoen, maar hij mikt hoog over. Jong AZ profiteert en weet een minuut later wel te scoren als Druijf een voorzet van Evjen op waarde weet te schatten: 1-1.

Jong AZ -FC Volendam 1-1 (0-1)
7. Doodeman 0-1
87. Druijf 1-1