WIJDEWORMER - Jong AZ is na een goede reeks weer eens tegen een nederlaag aangelopen tegen NAC Breda, dat juist aan een mindere reeks bezig was. In Wijdewormer won de ploeg uit Breda met 2-3.

NAC won maar één van zijn laatste acht wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en snakte naar een succesje. De ploeg van Van Gastel begon ook goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansen. Deze werden echter niet verzilverd, waarna de thuisploeg wat terug deed. Gonçalo Esteves werd twee keer erg gevaarlijk, maar ook hij kon de score niet openen. Jong AZ en NAC leken met 0-0 te gaan rusten, maar vlak voor de onderbreking maakte Loek Postma een overtreding op Fredrik Oldrup Jensen neer en kregen de gasten een penalty. Die werd verzilverd door Dominik Janosek.

Kort na de rust kwam Jong AZ weer langszij, via een vrije trap van Denso Kasius, waarbij NAC-keeper Roy Kortsmit er niet goed uitzag. NAC moest opnieuw beginnen en trok de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Na een handig steekpassje van Patriot Sejdiu zorgde Aimé Omgba voor de 1-2, waarna Jan Van den Bergh uit een vrije trap van Janosek voor 1-3 zorgde. Het werd nog even spannend toen Ernest Poku de 2-3 wist te maken, maar NAC gaf de zege niet uit handen.