WIJDEWORMER - Op het AFAS-Trainingscomplex in Wijdewormer is Jong AZ maandagavond in een bijzonder boeiend duel met 2-3 onderuit gegaan tegen koploper PEC Zwolle.


De beloften van trainer Maarten Martens waren het seizoen sterk begonnen, maar moest halverwege wel een tegentreffer incasseren. AZ-verdediger Finn Stam plaatste de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman Westerveld. PEC Zwolle kreeg vervolgens de ultieme kans op de 0-2, maar Bram van Polen zag zijn zwakke strafschop gestopt worden door Sem Westerveld die de strafschop veroorzaakt had na een overtreding op Bogarde.

Van Polen ging even later in de fout in zijn eigen zestienmetergebied door met een onhandige tackle een strafschop te veroorzaken, die werd benut door Yusuf Barasi.

Kort na rust maakte Iman Griffith er na een prima combinatie met Allouch op knapppe wijze zelfs 2-1 van. PEC Zwolle leek zo af te stevenen op zijn eerste nederlaag, maar de ploeg van Dick Schreuder toonde karakter, stroopte de mouwen op en ging vol ten aanval. Via goals van Younes Taha en Dean Huiberts gingen de drie punten alsnog mee naar Zwolle.