ENSCHEDE - Waar velen dachten dat Jong AZ een figurant zou zijn op het kampioensfeest van FC Twente daar kwam de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk goed voor de dag met een 0-0 eindstand tot gevolg.

Voor de thuisploeg had dit geen gevolgen want gezien het feit dat Sparta verloor ging de titel evenwel naar de Tukkers. De AZ-beloften begonnen sterk in Enschede met al in de eerste minuut een kans voor Reijnders die van de lijn werd gehaald. Ook Jacobs kreeg een mogelijkheid en Jong AZ had ook defensief zijn zaakjes op orde want op een kans voor Oosterwijk na werd er niets weggegeven.

Dit beeld veranderde niet in de tweede helft. Keeper Roggeveen werd een aantal malen getest door de thuisploeg, maar hield gemakkelijk stand. In de slotfase mocht Maxim Gullit zijn debuut nog maken.