UTRECHT - Jong AZ heeft zondagmiddag de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie overgedragen aan FC Dordrecht. De ploeg van de trainers Koen Stam en Michel Vonk deed dit door zelf met 1-3 te winnen op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Tijdens het zogenaamde "beloftenduel" was er een hoofdrol voor Ondrej Mihalik die met een goal en een assist belangrijk was voor de Alkmaarders. Toch keek Jong AZ na de eerste helft tegen een achterstand aan toen keeper Schendelaar geen antwoord had op het afstandsschot van Odysseus Velanas.

Kort na rust kwam Jong AZ langszij door de 16-jarige Mohamed Taabouni die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte na goed terugleggen van Mihalik. Kort hierop raakte Mees Hoedemakers namens Jong AZ de paal, maar dit bleek voor de Utrechters slechts uitstel van executie. Diezelfde Hoedemakers stelde even later namelijk Mihalik in staat om de 1-2 te maken en het was Jelle Duin die met een ferme knal de beslissing bracht.

Komende vrijdag 18 januari kan Jong AZ verder afstand nemen van de onderste plaats want dan ontvangt men op het AFAS-trainingscomplex de nieuwe hekkensluiter FC Dordrecht.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-3 (1-0)
13. Velanas 1-0
51. Taabouni 1-1
72. Mihalik 1-2
80. Duin 1-3