WIJDEWORMER - Op de dag die voornamelijk in het teken stond van het plotselinge ontslag van hoofdtrainer Arne Slot heeft Jong AZ de thuiswedstrijd tegen TOP Oss verloren. De Brabanders wisten met het kleinst mogelijke verschil te winnen en dat was de eerste uitzege voor TOP Oss sinds oktober 2019.


Met directeur Max Huiberts, die eerder op de dag nog zijn hoofdtrainer de wacht had aangezegd, op de tribune wist de ploeg van trainer Michel Vonk in de eerste helft weinig uit te richten tegen de gasten. TOP Oss was de betere ploeg en kwam na 25 minuten op voorsprong toen Rick Stuy van de Herik op de juiste plek stond na een corner. Terceht, want daarvoor hadden Koorman en Guezen al op de paal gemikt.

Na rust was het duel meer in evenwicht en ging Jong AZ steeds meer in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Aanvoerder Peer Koopmeiners leek deze op zijn schoen te hebben, doch zijn pegel werd uitstekend gekeerd door keeper Bo Geens. In de uiterste slotfase kreeg TOP Oss zelfs nog de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Dennis van der Heijden mocht aanleggen voor een strafschop, maar deze werd gepareerd door keeper Mees Bakker.

Jong AZ - TOP Oss 0-1 (0-1)
25. Stuy van de Herik 0-1