ALKMAAR – In de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is Jong AZ er niet in geslaagd om Helmond Sport te verslaan. De Alkmaarse beloftenploeg moest genoegen nemen met een punt, 2-2.

Op het AFAS trainingscomplex in Wijdewormer kwam Helmond Sport, dat dit seizoen nog zonder zege is, na 28 minuten op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Fuhrgill Zeldenrust werd nog gekeerd door doelman Jasper Schendelaar, maar uit de rebound opende Arne Naudts de score. Vlak voor rust was het spits Ferdy Druijff die de 1-1 binnen kopte.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Tien minuten na rust bracht Naudts de score op 1-2. Enkele minuten later trok Jong AZ de stand via Mees Hoedemakers gelijk.

Jong AZ – Helmond Sport 2-2 (1-1)
29. 0-1 Arne Naudts
42. 1-1 Ferdy Druijf
56. 1-2 Arne Naudts
61. 2-2 Mees Hoedemakers

Jong AZ: Schendelaar. Weigelt, Bergsma, Bakker, Savastano. Hoedemakers (Koopmeiners/80), Kaandorp, Goudmijn. Reinders (Sedlacek/73), Druijf, Dekker (Koreniuk/79).