WIJDEWORMER - In de Keuken Kampioen Divisie hebben Jong AZ en FC Den Bosch maandagavond de punten gedeeld. In een aantrekkelijk duel eindigde het in 2-2. Jong AZ had de zege voor het grijpen,maar Ferdy Druijf miste vlak voor tijd een strafschop.

Na een aftastend begin werd de ban halverwege de eerste helft gebroken door de Brabanders toen Dkidak fraai van dertig meter uithaalde en keeper Rowdy de Boer liet vissen. De gasten waren in die fase ook de beter ploeg, maar op slag van rust deed Jong AZ iets terug toen Thijs Oosting de gelijkmaker tegen de touwen kopte na een vorzet van Joerie Church.

De tweede helft bood meer spektakel met kansen over en weer en gemiste strafschoppen. Na een arbitrale dwaling mocht eerst FC Den Bosch vanaf elf meter aanleggen, maar De Boer keerde de inzet van Verbeek. Vervolgens nam de thuisploeg een voorsprong toen Druijf in stelling werd gebracht door Oosting, maar deze werd weer teniet gedaan door invaller Rodriguez die de stand weer in evenwicht bracht: 2-2. Omdat het vervolgens ook Druijf niet lukte om vanaf elf meter te scoren bleef deze stand staan.

Jong AZ - FC Den Bosch 2-2 (1-1)
22. Dkidak 0-1
44. Oosting 1-1
57. Druijf 2-1
79. Rodriguez 2-2

Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Léon Bergsma, Maxim Gullit, Justin Bakker; Kenzo Goudmijn, Mohamed Taabouni, Tijjani Reijnders; Zakaria Aboukhlal, Ferdy Druijf, Thijs Oosting.

FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Leo Väisänen, Stefan Velkov, Azzedine Dkidak; Luuk Brouwers (80. Abdulsamed Abdullahi), Paco van Moorsel, Kevin Felida, Alexander Laukart (68. Ryan Trotman); Lars Miedema (46. Ruben Rodrigues), Danny Verbeek.