AMSTERDAM - De beloftenclash in de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong Ajax en Jong AZ is gewonnen door de thuisploeg. Op De Toekomst won de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag met 3-2. Jong Ajax speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Victor Jensen.

Jensen zag rood in de 22e minuut na een natrappende beweging. Op dat moment stond het al 1-1 in Amsterdam. Aanvoerder Peer Koopmeiners had Jong AZ na zeven minuten aan de leiding geholpen, maar de stand werd na een kwartier gelijk getrokken door een treffer van Enric Llansana. Met tien man kwam Jong Ajax kort voor rust toch op voorsprong door een treffer van Brian Brobbey.

Brobbey maakte kort na rust ook de 3-1 na een makkelijk verkregen strafschop toen hij zelf over keeper Elber Evora duikelde. Na een klein uur spelen vond Jong AZ via Richonell Margaret de aansluiting. De ploeg van trainer Michel Vonk drong daarna stevig aan en was ook dichtbij toen debutant Tijmen Wildeboer de paal raakte, doch de drie punten bleven in Amsterdam: 3-2.