ALKMAAR – AFC’34 bleef afgelopen zondagmiddag tegen RKVV Velsen voor de vierde keer op rij zonder nederlaag. In een wedstrijd waarbij de supporters niet bepaald verwend werden speelden de Alkmaarders gelijk, 0-0.

Door het doelpuntloze gelijkspel vervolgde AFC’34 de sterke reeks die in de maand februari acht punten opleverde. NVC en Zeeburgia werden verslagen, waarna er tegen Legmeervogels en RKVV Velsen gelijk werd gespeeld. Het is een serie die de ploeg van trainer/coach Job Dragtsma wat meer lucht verschaft in de strijd om lijfsbehoud. Na zeventien wedstrijden heeft de ploeg vier punten voorsprong op de gevarenzone. ‘We moeten er in blijven’, is de boodschap van Job Dragtsma. Met de afgelopen weken in het achterhoofd zal het vertrouwen bij de eersteklasser zijn gegroeid.

Steeds beter
Net zoals in de resultaten zit er ook groei in de ontwikkeling van AFC’34. ‘Ik kijk naar de fase waar we in zitten. Het gaat steeds beter. We zakken niet meer door het ijs’, stelde Dragtsma. ‘Verdedigend staat het, aan de bal kan het beter.’ Tegen Velsen bewees de Alkmaarse ploeg dat het verdedigend staat en de kansen die de gasten kregen werden dan ook keurig verdedigd. Als Emre Aykan de bal niet wegwerkte was het Mike Wesselink die zijn doel schoon hield. Al waren de mogelijkheden die Velsen kreeg gering. AFC’34 was via Martijn Riemersma en Sercan Yilmaz dichtbij. Yilmaz wist ook te scoren, maar volgens de prima leidende scheidsrechter Straver werd de bal uit de handen van de doelman gewerkt, waardoor er een streep door de treffer kon.

Namens de Alkmaarse formatie was Sercan Yilmaz vlak na rust dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap eindigde op het dak van het doel. Een afstandsschot van invaller Stan Snijders leverde evenmin succes op. Bij Velsen was oud AFC speler Giovanni Dors een belangrijk wapen, maar zijn voorzetten werden over gekopt of onschadelijk gemaakt door AFC’34.

Terecht
Het gelijkspel was dan ook een logisch resultaat van het treffen tussen AFC’34 en RKVV Velsen. De gastheer liet zien dat er in de afgelopen maanden een team is gesmeden en daar plukt het nu de vruchten van. Met Velsen trof het immers een subtopper waar vooraf voor werd gevreesd. Na afloop kon men zich dan ook verzoenen met de puntendeling. Voor Dragtsma gold hetzelfde. ‘Dit is een terechte uitslag’, oordeelde de oefenmeester die zijn ploeg stappen ziet maken. ‘Het is nu niet meer zo kwetsbaar, er zit steeds meer groei in.’

AFC’34 – RKVV Velsen 0-0 (0-0)

AFC’34:
Wesselink. Hulskes, Aykan, Staal, Koenders. Riemersma (Groot/74), Ben Salah, Van Sluis (Snijders/46). Braaksma, Tesselaar, S. Yilmaz (Ntim/80).

RKVV Velsen: Van der Lugt. Zuiverloon, Plug, Van Dam, Gutteling. Lamers (Van de Meer/83), Beck, Van Ooijen. Dors, Scholten, Kloosterboer.