ALKMAAR – Onlangs maakte AFC’34 bekend dat het eerste zondagteam een doorstart maakt. Eerder dit seizoen werd de stekker er uit getrokken wegens financiële problemen, maar onder een nieuw bestuur is er toch een weg gevonden om dit team te behouden. De Alkmaarse club moest daarom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en die heeft het met Job Dragtsma gevonden.

Met Job Dragtsma haalt AFC’34 een oude bekende terug. Tussen 1996 en 2001 was Dragtsma immers al vijf seizoenen hoofdtrainer aan de Robonsbosweg. Na zijn periode bij de toenmalige hoofdklasser was de coach onder meer werkzaam bij AZ, Fenerbahce (Turkije) en Inter Turku (Finland). Zijn laatste avontuur was in Venezuela waarna hij terugkeerde naar Nederland. De oefenmeester heeft voor volgend seizoen dus een nieuwe uitdaging gevonden.

Veranderingen
Inmiddels krijgt de selectie van AFC’34 vorm. Meerdere spelers hebben al een nieuwe club gevonden, maar hebben er ook een vijftal aangegeven te blijven. Mike Wesselink, Ilker Yilmaz, Stan Snijders, Joep Hulskes en Sercan Yilmaz zullen dus ook volgend seizoen bij de Alkmaarders spelen. Daarnaast wordt de selectie versterkt door spelers uit de eigen jeugdopleiding. Jerry van Sluis, Milan Koenders, Dejhanillio Cristina, Martijn Riemersma, Boris Zanoli stromen door naar de hoofdmacht.

Naast deze eigen jeugdspelers komen er ook wat versterkingen van buitenaf, al zijn dit regelmatig spelers die in het verleden al bij de Alkmaarse vereniging hebben gespeeld. Danny Visser (ADO’20), Madjerno Baal (SV Hillegom), Tom Groot (Zeevogels) en Sebastiaan Ntim (Purmersteijn) maken de overstap naar AFC’34.