ALKMAAR - Het klinkt nog ver weg, maar het schaatsseizoen staat op punt van beginnen. De mooie schaatsbaan op de Meent heeft dan weer ijs en dat betekent dat de leden van de Alkmaarsche IJsclub massaal richting de baan trekken.

Om zelf te schaatsen maar ook om de jeugd van Alkmaar en omstreken de eerste beginselen van het schaatsen bij te brengen. Wie weet krijgen we dit jaar weer een strenge winter zodat het geleerde snel in de praktijk gebracht kan worden en dat er dan meteen tocht(jes) gemaakt kunnen worden met de kids. Zeker is dat er weer olympische winterspelen aankomen in Pyeongchang, Zuid-Korea, en het is natuurlijk fantastisch als je onze Nederlandse schaatshelden kunt aanmoedigen als je ook zelf rondjes schaatst.

Een heel schaatsseizoen loopt van oktober tot maart. Start van de lessen is op zaterdag 21 oktober 2017. Zaterdag 14 oktober is de opening van de ijsbaan en dan kunnen de kinderen gratis een proefles mee doen! Onze lessen zijn van 11 uur tot 12 uur. Wij zouden het fijn vinden als u uw kind hiervoor opgeeft.

Dit kan via de website van de Alkmaarsche IJsclub, www.alkmaarscheijsclub.nl of www.aijc.nl onder het kopje jeugdschaatsen. Opgeven voor het hele seizoen kan natuurlijk ook gelijk. De lessen gaan altijd door, ook in de schoolvakanties.

Inbegrepen in de kosten van €90,00 zijn toegang tot de ijsbaan van 11 uur tot 12 uur, ruim 20 lessen inclusief examens en Elfstedentocht. Het jeugdschaatsen is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Als uw kind ouder is, graag even contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Belangrijk bij het schaatsen zijn uiteraard goede schaatsen. Op onze website kunt u meer informatie hierover vinden, of laat uw informeren bij een goede schaatswinkel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons mailadres:

jeugdschaatsen@alkmaarscheijsclub.nl