ALKMAAR / CASTRICUM - Antwerpen, Na een derde plaats vorig op de ippon Trophy, hebben de judoka's van Beentjes Judo Sport uit Alkmaar, Castricum en Akersloot, dit weekeinde nog beter gepresteerd. De judoka's maakten de meeste ippons ( perfecte worp) van alle clubs. De groep was kleiner dan vorige editie in Antwerpen, toch werden er 5 ippons meer gescoord dan een Belgische club.

Ook dit jaar werd er een gezellig weekeinde aan vast geplakt met o.a. een bezoek aan de Zoo van Antwerpen en twee overnachtingen en een top BBQ.

Na een pittige warming up, terwijl het al vrij warm was in de zaal en het rook naar zuurkool met worst.., schoten de eerste judoka's uit de startblokken.

Arion Romijn, Freek van der Aar, Huub van Oppen, Teun Duindam, Lucius Kruse, Mathijs Taljaard, Vin Langenberg, Milan Vocking, Mink de Graaf, Jens Postma, Luuk Visser en Justin van der Zwet judoode op 4 verschillende matten. Gelukkig waren er zes coachen die de jongens stuk voor stuk begeleidde naar weer een ippon. Het doel van judo is het maken van ippon daarom is dit ook zo'n leuk toernooi. Het is ook het enige toernooi waar ze zo de ippons tellen. Zo voorkom je dat judoka's een kleine voorsprong gaan verdedigen.

Na de eerste 2 rondes stonden we in het tussenklassement nog 3e maar naarmate de dag verstreek schoven we steeds een plekje hoger in het klassement.

Het was voor de judoka's in de leeftijd -13 jaar niet alleen maar een mooie ervaring om op een inter. Toernooi te staan met judoka's uit Belgie, Engeland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, maar juist ook het groepsgevoel was weer fantastisch en dat is het allerbelangrijkste.