Alkmaar Sport organiseert in de Kerstvakantie een actief sportprogramma voor de jeugd van 0-14 jaar. De jongste dreumesjes kunnen vrijdag 6 januari meedoen aan de dreumesinstuif, voor de kleuters van 4-6 jaar wordt deze dag een echte sportclinic georganiseerd. De 6-8 jarigen kunnen gedurende twee dagen vier sporten beoefenen op 5 en 6 januari. Voor kinderen van 8-14 jaar wordt op 3 en 4 januari een sportprogramma met vier sportclinics georganiseerd. Alle sportactiviteiten vinden plaats in Sportcomplex De Meent en Sportpaleis Alkmaar. De jongste deelnemers betalen € 4,-, voor de activiteiten voor oudere kinderen wordt een bijdrage van € 12,50 gevraagd.

Elk jaar organiseert Alkmaar Sport in de Kerstvakantie de zogenaamde vakantiesportactiviteiten. Doel is om kinderen kennis te laten maken met verschillende nieuwe sporten. Bovendien krijgen de verenigingen een podium om hun sport te promoten. Dit jaar staan de sporten mountainbike, handbal, smashbal, baanwielrennen en dans op het programma.

Dreumessport

Op vrijdag 6 januari 2017 organiseert Alkmaar Sport een ouder-kind sportinstuif voor 0-5 jarige kindjes en hun (groot)ouders. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen zij zich sportief vermaken in de topsporthal in sportcomplex De Meent. Er wordt zelfs een loopfiets-clinic parcours opgezet voor de allerkleinsten. De kosten bedragen € 4,- per kind bij online voorinschrijving, € 5,- per kind bij inschrijving op de dag zelf (begeleiders gratis toegang).

Kleuters in beweging

Vanaf de kleuterleeftijd is het al heel goed mogelijk om mee te doen aan sportspecifieke clinics. Vrijdag 6 januari 2017 kunnen kinderen van 4-6 jaar meedoen aan een dans- en balsportles in Sportcomplex De Meent. Je volgt twee clinics van 3 kwartier, één groep sport van 9.00-10.30 uur, en één groep van 10.45-12.15 uur. De kosten bedragen € 4,- per kind.

Jeugd van 6-14 jaar

De kinderen van 6-14 jaar sporten in twee leeftijdsgroepen in Sportpaleis Alkmaar en beoefenen twee sporten per dag, waardoor je in totaal met vier verschillende sporten kennismaakt. Elke sportclinic duurt 1,5 uur. De kinderen van 6-8 jaar sporten op donderdag 5 en vrijdag 6 januari van 9.30-12.30 uur en gaan mountainbiken, smashbal spelen, een Wipe Out Parcours afleggen en handballen. De kinderen van 8-14 jaar sporten op dinsdag 3 januari en woensdag 4 januari van 9.30-12.30 uur en gaan mountainbiken, smashbal spelen, baanwielrennen en handballen. De kosten voor deze activiteit bedragen € 12,50 per kind.

“Het grote voordeel van dit concept is dat deelnemers die bij aanmelden enthousiast zijn over één of twee sporten, sport drie en vier erbij doen. Dan blijkt opeens dat een sport die jou aanvankelijk niet zo aansprak eigenlijk super leuk is. We verlagen de drempel om een sport uit te proberen met groot succes”, aldus Maik Boontjes, coördinator van de vakantiesportactiviteiten.