ALKMAAR - De spanning was duidelijk zichtbaar op de gezichten van de jeugdige baanwielrennetjes toen ze afgelopen maandagavond hun rugnummer moesten ophalen.

Al enkele weken was er getraind voor deze avond. Wielervereniging Alcmaria-Victrix wist een echt omnium in elkaar te zetten met verschillende baandisciplines, zoals de scratch, klassement koers en de bekende longest lap, waarbij het de bedoeling is zolang mogelijk surplace te staan voordat je de finish lijn passeert. Wie dat doet voordat de bel heeft geklonken, is helaas klaar met dit onderdeel.

Maar zoals het ook de bedoeling is voor de jeugd werd een ieder geklasseerd. Na afloop waren er dan ook alleen maar blije gezichten bij de renners, maar ook bij het toch redelijk aanwezige publiek, dat natuurlijk bestond uit ouders, opa’s en oma’s die met trots naar hun kleinkinderen hadden gekeken.

De baansport trekt nog steeds enthousiaste rennertjes, mede door de aandacht die binnen de media wordt geschonken aan deze tak van sport met de toppers dien wij thans hebben.

Elke maandagavond is er jeugdtraining en een ieder is welkom om eens te komen kijken hoe deze rennertjes op de piste van het sportpaleis Alkmaar rondrijden.
Uit handen van één van de clubsponsors ECW©energy, kregen de winnaars hun prijsje uitgereikt. De trainers en begeleiding konden met een goed gevoel terugkijken op dit evenement.