ALKMAAR - Van 23 t/m 30 juni wordt het internationale ITF tennistoernooi wederom georganiseerd op de banen van de Tennis- en Padelclub Alkmaar.


Natuurlijk staat op deze 27e editie het tennis centraal, maar over het deelnemersveld is op dit moment nog weinig te zeggen.

Wel zijn een aantal activiteiten rondom het toernooi de moeite waard om onder de aandacht te brengen.

Zo bestaat de tennisclub 50 jaar en wordt er tijdens het toernooi uitgebreid aandacht aan dit jubileum besteed. Maar ook de TC Bergen, waar de deelnemers ieder jaar de gelegenheid hebben om zich voor te bereiden op hun wedstrijden, bestaat een halve eeuw.

De organisatie heeft ook aan ouderen gedacht, die maar moeilijk het tenniscomplex kunnen bereiken, maar graag willen genieten van de nationale- en internationale toptalenten. Voor de woensdag, donderdag en vrijdag (tussen 11 en 17u) staan er chauffeurs klaar om deze belangstellenden naar het park te brengen. Natuurlijk worden ze ook weer thuis gebracht.

Een primeur is dat er zaterdag 6 juni een voorronde wordt gespeeld om een “wildcard” te verdienen voor het kwalificatietoernooi bij de damesd, dat op zondag 23 juni begint.

Sanne Rutten en Luna den Besten zijn talenten uit de IMK Tennisschool, verbonden aan de TP Alkmaar. Zij strijden op zaterdag 6 juni om 12.00u op het centre court van de TP Alkmaar om een felbegeerde plaats in het dames-kwalificatietoernooi te bemachtigen .

Meer info op: https://itfalkmaar.nl/