ALKMAAR - Vandaag staan op de banen van de TC Alkmaar de halve finales enkel- en de finale dubbelspel op het programma van de ITF World Tennis Tour Alkmaar. Vooral Nederlands indoor kampioen Jelle Sels en Quirine Lemoine (beiden uit Woerden) hebben een drukke dag.


Sels plaatste zich voor de halve finale, vanmiddag om 15.00 uur, na een zege op Marko Tepavac. De Serviër was dan wel goed voor de amusementswaarde, maar voor Sels was hij bloedirritant. Tepavac kletste, brulde, gedurende de gehele wedstrijd. Riep met grote regelmaat de umpire van zijn stoel en had continu discussies met zijn coach. Sels bleef opvallend kalm en won met 7-5, 6-1.

In de halve finale neemt Sels het op tegen de sterke Spanjaard Barranco Cosano. Alvarez Varona (Spanje) en de Belg Heyman staan in de andere halve eindstrijd.

Om 13.00 uur staan de halve finales van de dames op het programma. Quirine Lemoine staat tegenover de Hongaarse Szabanin en in de andere halve finale ontmoeten de Amerikaanse Scholl en de Russische Avdeeva elkaar.

Het avondprogramma staat in het teken van de dubbelfinales. Een volledig Nederlandse aangelegenheid . Om 17.00 uur staan Quirine Lemoine/Gabriella Mujan tegenover Eva Vedder/Stephanie Visscher.

De avond wordt afgesloten met de herenfinale: De Jong/Jong nemen het op tegen Brouwer/Sels, beiden Nederlands kampioen. Dit klapstuk staat om 19.00 uur op het programma.


Kijk voor meer info, uitslagen en programma op ITF Alkmaar

Foto's: DP Sportfotografie