ALKMAAR - Michiel de Krom heeft vrijdag voor een daverende verrassing gezorgd door de als eerste geplaatste Fransman Mathys Erhard te verslaan in de kwartfinale van het ITF World Tennis Tour in Alkmaar. De Rotterdammer, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, versloeg het Franse talent in drie sets. In het vrouwentoernooi wist Lexie Stevens de halve finale te bereiken door de Duitse Katharina Hering te verslaan.


Voordat er gespeeld kon worden op het mooie complex van TC Alkmaar moest er eerst nog wat werk worden verzet want de regenval van die nacht en ochtend had voor de nodige overlast gezorgd. Toen de banen eenmaal droog waren liet de als vierde geplaatste Lexie Stevens (WTA 631) zien één van de kandidaten te zijn voor de titel in Alkmaar door Hering in twee sets te kloppen (6-2, 6-3). Stevens mag in het zaterdag in de halve finale opnemen tegen de als tweede geplaatste Amerikaanse Chiara Scholl, toevalligerwijs ook haar partner in het dubbelspel. De andere halve finale gaat tussen Maileen Nuudi uit Estland tegen de Litouwse qualifier Klaudija Bubelyte die de als derde geplaatste Julia Middendorf verraste met 6-2, 6-4.

In het herentoernooi zorgde de via de kwalificaties doorgedrongen Michiel de Krom voor een ongekende stunt door Mathys Erhard uit te schakelen. Het Franse talent, nummer 511 op de wereldranglijst, had in de eerste twee rondes indruk gemaakt door geen set te verliezen en slechts zes games tegen te krijgen. Het verschil van meer dan 700 plekken op de ATP-lijst was echter niet zichtbaar in deze mooie partij waar De Hoog verrassend de eerste set won. Erhard schakelde een tandje bij en gaf de Nederlander in de tweede set nauwelijks een kans, maar die herstelde zich wonderbaarlijk in de beslissende set door Erhard met mooie slagen te fustreren en na bijna 2,5 uur konden de handen van De Hoog de lucht in (6-3, 1-6, 6-1). De Hoog treft in de halve finale de als zesde geplaatste Jacopa Berrettini uit Italië. De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Daniel Rincon (7) en de Zweed Karl Friberg (8)

De halve finales in het enkelspel gaan zaterdag vanaf 12.00 uur van start op de banen van TC Alkmaar, gevolgd door de finales in het dubbelspel.
Kijk op de website van ITF Alkmaar voor het complete programma.