ALKMAAR - Ismail Ouzgni, onder vrienden beter bekent als “Issy” is met zijn 19 jaar één van de grote talenten van Team Aussie. Het was alweer meer dan een jaar geleden dat wij mochten genieten van ook een spectaculaire partij van deze kickbokser.

Niet alleen aan het kickboksen besteed hij zijn aandacht maar ook is hij serieus met zijn opleiding bezig en het organiseren van evenementen is hem als jonge ondernemer op het lijf geschreven. Toch kwam zijn vechters spirit weer boven borrelen en ging hij wederom de uitdaging aan om de handschoenen aan te trekken en de ring in te stappen. Dit keer in zijn eigen Alkmaar waar hij als kind is opgegroeid en wat is er mooier dan voor je eigen publiek te mogen presteren? Dat het om een titel gevecht zou gaan maakte de lust om te winnen alleen maar groter. Maanden van serieuze voorbereiding, van afzien en vooral van doorzetten komen hierbij kijken.

Anouar Afakir de zeer ervaren tegenstander van Majid Gym maakte het Ismail zeker niet gemakkelijk . Deze vechter, die nog niet eerder verslagen was ,wist zijn punten te scoren en Issy moest op zijn qui vive blijven. De specialiteiten van Ismail werden ingezet, de verrassende hoge knieën ,de snelheid ,het schakelen ,wisselen van standbeen en combineren van stoten en trappen. Dit alles heeft er toe geleid dat hij de partij met meerderheid van punten afsloot en er door de jury unaniem voor winst van de rode hoek werd gekozen.

Na het verkrijgen van die geweldige mooie gouden belt vroeg Ismail voor een moment de microfoon. Hij bedankte iedereen die onvoorwaardelijk achter hem staat en hem steunt in het gehele traject naar de wedstrijd toe. Op de eerste plaats zijn broer L’Houcine Ouzgni (Aussie) die zijn grote voorbeeld in de ring is en hem met veel geduld de fijne kneepjes van een professionele kickbokser dagelijks bijbrengt .Ook liet hij met emotie weten dat hij de aanwezigheid van de helaas veel te vroeg overleden begeleider van Team Aussie “Khalid Abdelali” nog altijd voelt als hij moet vechten . Een prachtige titel en een enorme ervaring rijker gaat Ismail zoals altijd weer bescheiden verder op zijn pad en wij wensen hem heel veel geluk en kijken liefdevol over zijn schouder mee!