HEILOO - Voor HSV is de competitie nog lang met nog 11 wedstrijden te gaan, maar na dit weekend lijkt de ploeg van trainer/coach Edwin Veenstra hard op weg naar de titel in de 3e klasse B. In een spannende derby tegen de nummer drie in de stand, Vitesse '22, wist de ploeg uit Heiloo in de slotminuut te winnen. Na afloop bleek dat ook de nummer twee in de stand, Beemster, onderuit was gegaan en hierdoor heeft HSV inmiddels een straatlengte voorsprong opgebouwd.

Op Sportpark Het Maalwater werd het onder een knap zonnetje een boeiende derby die vanaf de aftrap op en neer ging. In de eerste tien minuten gingen de Castricummers voortvarend van start zonder grote kansen te creëren. De volgende twintig minuten waren voor de thuisploeg en dat betaalde zich na een half uur uit. Rick Houtenbos die vijf minuten daarvoor al een grote kans om zeep had geholpen schoot vanaf links knap binnen: 1-0. In de slotfase van de eerste helft nam Vitesse '22 het heft weer in handen en de gelijkmaker van Robin Bakker was niet onverdiend, doch wel wat gelukkig daar zijn inzet van richting werd veranderd. Bijna namen de gasten vlak voor rust zelfs een voorsprong, maar nu wist keeper Indy Klamer knap te keren op een inzet van Rick Beentjes.

Direct na de theepauze ging diezelfde Klamer echter niet vrijuit toen hij onder een hoge bal doorging, en de bal precies voor de voeten viel van Tom Spil die gemakkelijk kon scoren. Een forse tegenvaller voor de ongeslagen koploper die hierna echter lieten zien dat het dit seizoen als een hecht team opereert. Vitesse '22 werd beetje bij beetje terug gedrongen op de eigen helft en met name aanvaller Max Dekker was een plaag voor de Castricumse defensie. Na een uur spelen stond hij dan ook aan de basis van de gelijkmaker toen hij vanaf links goed doorging en de bal panklaar legde voor de inlopende Tom Hafkamp: 2-2.  Ook het laatste half uur stond vervolgens bol van de spanning en strijd en tot aan de laatste minuut leek het er op dat het op een puntendeling zou eindigen wat voor beide teams geen eens een slecht resultaat zijn. Invaller Sven de Zeeuw dacht hier echter anders over toen hij over rechts op stoomde en de bal bekeken achter keeper Jelle Limmen in de verre hoek plaatste. Met name keeper Indy Klamer was opgelucht over deze zege: ,,Ik ging de fout in bij de 1-2 al werd ik uit balans gebracht door een tik tegen mijn elleboog. Gelukkig heeft Sven ons gered vandaag, maar hebben wij vooral weer een goede teamprestatie neergezet".

Door de zege van HSV en de forse thuisnederlaag van Beemster tegen DTS (2-5) is SVW '27 nu de voornaamste concurrent voor de ploeg uit Heiloo, al is de achterstand van 14 punten behoorlijk groot. Over twee weken, op zondag 5 maart treffen SVW '27 en HSV elkaar op Sportpark De Kabel te Heerhugowaard. Vitesse '22 is door de nederlaag naar de vijfde plaats gezakt, maar kan volgende week (26-02) alweer wat plaatsjes stijgen als men in een inhaalwedstrijd De Rijp op bezoekt krijgt.

WEST I ZONDAG 3e KLASSE B

HSV - Vitesse '22 3-2 (1-1)

31. Rick Houtenbos 1-0
37. Robin Bakker 1-1
48. Tom Spil 1-2
59. Tom Hafkamp 2-2
90. Sven de Zeeuw 3-2