OUDORP - Oudorp maakt zich op voor de komst van voetbaltalenten uit binnen- en buitenland. Komend weekend vindt de eerste editie van de Kolping International Cup plaats. Onder meer de talenten van AZ, Schalke 04 (DUI), sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en FC Kopenhagen (DEN) maken hun opwachting in Oudorp.

De Kolping International Cup (KIC) wordt vrijdagavond 24 mei officieel afgetrapt. Aanwezigen worden namens de voetbalclub en hoofsponsor Hotel Zuiderduin getrakteerd op een sportieve avond vol voetbal, inspiratie en natuurlijk een lekker hapje en drankje.

Het programma start met twee oefenwedstrijden. Om 17.30 uur neemt de jeugd van Kolping Boys het vriendschappelijk op tegen AZ. Kolping Boys 12-1 speelt tegen AZ 11-1 en tegelijkertijd ontvangt Kolping Boys 13-1 de talenten van AZ 12-1.

Hoofd jeugdopleiding AZ

Na de wedstrijden vindt de officiële opening van het toernooi plaats in het clubhuis. Vervolgens neemt Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleiding van AZ, het woord. Hij verzorgt een presentatie over de unieke visie van AZ op talentontwikkeling.

Het programma in het clubhuis start om 19.00 uur. Dan worden ook de poule-indelingen en het wedstrijdschema gepresenteerd. Op het complex wordt een horecaplein ingericht waar vanaf 17.30 uur verschillende foodtrucks staan opgesteld. Om 21.00 uur wordt de openingsavond afgesloten.

Alkmaarse wethouder

De eerste toernooidag wordt zaterdag om 09.30 uur geopend door Christiaan Peetoom. De Alkmaarse wethouder met onder meer sport in zijn portefeuille verzorgt een welkomstwoord voor de deelnemende teams. De eerste wedstrijden starten om 10.00 uur. Het complete programma van het toernooi is ook terug te vinden op de website Tournify: tournify.nl/live/kic2024.

Penaltybokaal en feestavond

Naast topvoetbal worden er gedurende de twee dagen diverse evenementen voor jong en oud georganiseerd. Zo vindt de finale van de penaltybokaal voor de jonge jeugd van Kolping Boys plaats.