ALKMAAR - Vrijdag 1 t/m zondag 3 juni vindt er bij TPC Daalmeer het zogenaamde FIP250 en NPB100 Padeltoernooi plaats. Deze toernooien worden gehouden onder de verantwoordelijkheid van de Internationale Padel Federatie (FIP250) en Nederlandse Padelbond (NPB100). Bekende topspelers uit Spanje, Argentinië en Duitsland alsook het complete Nederlandse team zullen hun opwachting maken.

Aan het FIP250 toernooi mogen spelers deelnemen met een ranking vanaf World Padel Tour (WPT) plaats 30 en lager. Terwijl aan het NPB100 toernooi niet WPT geplaatste deelnemers meedoen.

Uit Argentinië worden verwacht Fermin Ferreyra & Enrique Lagarejos (WPT 134) en de broers Daniel Correa &Gaston Correa.Uit Duitsland komen Lennart Samuelsen & Daniel Lingen, de Duitse nummers 1 en 4. Het volledige Nederlandse team met o.a. de sterkste koppels Bram Meijer & Uriël Maarsen en Peter Bruijsten & Berend Boers zullen ook aan het FIP250 toernooi deelnemen.

Aan het NPB100 toernooi hebben zich naast een aantal lokale helden een groot aantal spelers van buiten de regio geregistreerd. Totaal zullen ca. 60 teams aan beide toernooien deelnemen.

Voor TPC Daalmeer en Alkmaar is het FIP250 toernooi uniek. FIP wijst jaarlijks slechts twee FIP250 toernooien aan Nederland toe. Voorzitter Eric de Lange is dan ook bijzonder trots op de vereniging. “Geweldig dat we dit met onze leden en vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen. Maar ook een grote dank aan onze sponsors inclusief de hoofdsponsor WebXperience”.

Naast de spectaculaire topwedstrijden valt er voor de toeschouwers nog meer te beleven. Voor de kinderen staan er glij, klim en springkusssens in de tennishal en buiten bij de velden. Diverse bars bieden Spaans gerelateerde drank en spijzen. Ook zijn er verkoopstands van Padelsport produkten.

Tijdens het toernooi worden de wedstrijden openbaar over het web live uitgezonden via het TPC Daalmeer Youtube kanaal.

Het WebXperience FIP250 padeltoernooi is qua statuur te vergelijken met het jaarlijkse Future tennistoernooi dat in Alkmaar gehouden wordt. Dit eerste FIP250 toernooi in Nederland is een mooie aanvulling voor de sportstad Alkmaar. En het laat Alkmaar kennismaken met Padel, de snelst groeiende sport in Europa.

Voor meer informatie en contact:
Henk Prenger
M: +31 651 378 544
P.R. TPC Daalmeer
E: pr@tcdaalmeer.nl
Tennis en Padel Centrum Daalmeer
W: www.tpcdaalmeer.nl
Klaas Bootpad 4-6, 1827 CX ALKMAAR

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en drie padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 15.000 actieve Padelspelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.Meer over Padel leest u in het Padelmagazine. www.padelmagazine.tpcdaalmeer.nl