ALKMAAR - Het nieuwe vaarseizoen is weer aangebroken en de draak van United-Dragons begint zich weer te ontwaken. Daarom ziet en hoort u ze wellicht weer vaker op de wateren in en rond Alkmaar met hun trommel voor op de drakenboot. Deze trommel geeft het ritmische tempo aan waarmee de peddelaars de boot voortbewegen. Echt een aanstekelijk beeld wat wellicht de vraag oproept om het zelf ook eens te proberen?


Dat kan! Daarvoor organiseert de drakenbootvereniging United Dragons speciaal meerdere instaptrainingen: 11 mei op het Geestmerambacht (noordzijde), 18 mei bij het Park van Luna. Deze zijn vanaf 13 uur op 22 juni wederom op het Geestmerambacht (noordzijde) en 29 juni op het water van het Park van Luna en deze zijn vanaf 13:30 uur. Alle keren bent u van harte welkom om te kijken naar de training en natuurlijk om zelf een klein stukje mee te varen in de boot om zo de mooie teamsport van drakenbootvaren zelf te ervaren. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Ook is er de mogelijkheid om op donderdagavond vanaf 20:00 uur mee te trainen in een recreanten training waarbij de focus zal liggen op het aan leren van de juiste techniek. De deuren van het clubhuis "de Vaart” Hoornseweg 28 te Alkmaar zijn open vanaf 19:30 uur.

Voor meer informatie over de vereniging en de sport kunt u terecht bij www.United-Dragons.nl

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u die sturen naar: bestuur@united-dragons.nl