ALKMAAR - De inschrijving van de 16e Wandel4daagse Alkmaar, van 12 t/m 15 juni, sluit woensdag 5 juni. Het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion biedt met afstanden over 8,5, 15, 20, 25 en 40 km voor iedereen een leuke afstand aan. Er worden 4.500 wandelaars aan de start verwacht, 500 meer dan vorig jaar. Dat succes zit hem vooral in de vernieuwde 2daagse. Ook kondigt de organisatie de 4daagse Themafeesten aan.


Met de themafeesten worden de dagelijkse finishfeesten ondergedompeld in een thema. De muziek, de sfeer en uitstraling zullen op woensdag afgestemd worden op een Tropical Party, een dag later wordt Disco Donderdag georganiseerd, vrijdags de Hollandse sing-a-long en zaterdag wordt op het Waagplein afgesloten met het Finish Feest. De eerste drie dagen vinden de feesten plaats op het Kerkplein, bij de Grote Kerk. Wandelaars worden gevraagd in stijl aan de start te verschijnen.

De 4daagse Themafeesten zijn niet alleen voor deelnemers, iedereen uit Alkmaar en omstreken is welkom. De feesten zijn niet de enige vernieuwingen die Le Champion heeft doorgevoerd. Zo wordt de Pelgrimsroute, naamdrager van de wandelroute op vrijdag, andersom gewandeld ten opzichte van voorgaande edities, starten alle wandelaars op zaterdag vanuit de Grote Kerk én is de 2daagse vernieuwd waardoor men kan kiezen voor woensdag en donderdag of vrijdag en zaterdag.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.wandel4daagsealkmaar.nl t/m woensdag 5 juni. Op de website is ook meer informatie te vinden over de routes, starttijden en stempelposten onderweg.