ALKMAAR - De inschrijving voor de 14e editie van de Wandel4daagse Alkmaar is geopend. De verwachte 6.500 wandelaars kunnen traditioneel op de derde woensdag van juni weer kennis maken met al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Dankzij de vernieuwde routes, start- en finishlocatie kunnen deelnemers van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni 2022 genieten van een heel bijzondere editie.

Sportorganisatie Le Champion heeft ervoor gekozen om de Wandel4daagse Alkmaar 2022 in een nieuw concept te laten plaatsvinden. In juli dit jaar heeft de organisator, vanwege corona, alvast enkele onderdelen uitgeprobeerd tijdens de Wandel2daagse Alkmaar en geeft dit graag een vervolg. De afstanden blijven hetzelfde met 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km, maar de routes zelf zijn in een nieuw jasje gestoken. Nieuwe delen van de omgeving Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, de Egmonden en Heiloo worden aangedaan, waarin wandelaars genieten van uitgestrekte polders, bossen, bekende duurzame (villa)wijken en natuurlijk de epische finish op het Waagplein, bekend van de wereldberoemde kaasmarkt. Le Champion wil graag ook de deelnemers die elk jaar terugkeren blijven verrassen.

Canadaplein
De grootste verandering van de Wandel4daagse Alkmaar 2022 is de start- en finishlocatie. De Grote Kerk en het Canadaplein in Alkmaar zijn het nieuwe centrale punt. Deelnemers van de 40 kilometer starten dagelijks vanuit de Grote 'Sint-Laurenskerk' en de kortere afstanden vanaf het Canadaplein. Het plein is ook dagelijks het decor van de finish en het bijbehorende feest. Alleen op zaterdag is de finish op het Waagplein. Deelnemers kunnen na afloop aanschuiven bij de horeca en zijn binnen 10 minuten wandelen alweer bij het Alkmaar Centraal Station.

Goede doel: 't Praethuys
Sinds 2017 is 't Praethuys Alkmaar, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie in 2019 is er een recordbedrag van maar liefst € 9.317,50 gedoneerd. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo'n 3000 keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan 't Praethuys.

Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.wandel4daagsealkmaar.nl