ALKMAAR - Op dinsdag 5 februari opent de inschrijving voor de tweede editie van de RAADHUIS Pinksterun. Dit jaar organiseert Alkmaar Sport naast de Kidsrun, de 5 km en 10 km ook een business run voor bedrijventeams. De Pinksterun, een run dwars door de Oudorperpolder, vindt plaats op eerste pinksterdag, zondag 9 juni.

Na het succes van de eerste editie van de RAADHUIS Pinksterun opent op dinsdag 5 februari de inschrijving voor de tweede editie. Het belooft een feestelijk evenement te worden. Jong en oud, beginner of ervaren; iedereen kan meedoen aan de run. Naast de sportieve insteek, staat het sociale aspect centraal.

Business Run
“Op verzoek van de deelnemers organiseren we dit jaar ook een Business Run,” vertelt een enthousiaste Marlou Zuurbier, coördinator bij Alkmaar Sport en organisator van de run. “Hoe leuk is het om deze run, dwars door de Oudorperpolder, samen met je collega’s te beleven? Samen lopen versterkt niet alleen de teamspirit, het is ook bewezen dat gezond en fit personeel het ziekteverzuim aanzienlijk verminderd en de productiviteit van collega’s verhoogd. Dus kom in beweging en ren mee!” Voor bedrijventeams bestaat de mogelijkheid om een pluspakket aan te schaffen met daarin naast een teamfoto en medailles voor alle deelnemers o.a. aanmoediging van het bedrijventeam door de speaker, T-shirts voor d deelnemers en een ontvangst op het terras met een eigen tafel.

Inschrijving
Inschrijven voor de RAADHUIS Pinksterun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) is € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest.