ALKMAAR - In Oudorp rent men op 1e Pinksterdag, zondag 20 mei, dit jaar de RAADHUIS Pinksterun. Met een ronde van 5KM (€ 8,-), 10 KM (€ 12,-) en een Kinderun (gratis) voor kinderen uit groep 1 t/m 8 is er voor iedereen een aantrekkelijke afstand om aan deel te nemen. Iedereen die de finish haalt krijgt een medaille.

Inschrijven kan vanaf heden via www.raadhuispinksterun.nl.

Dit jaar organiseert Alkmaar Sport voor het eerst de RAADHUIS Pinksterun in Oudorp. Met creatief communicatiebureau RAADHUIS heeft zij een hoofdsponsor aan het evenement weten te koppelen. De eerste zichtbare resultaten hiervan zijn een creatieve naam en spetterend logo. Dit alles is terug te zien op de door RAADHUIS ontwikkelde website www.raadhuispinksterun.nl. Via deze website kan men zich ook aanmelden voor de run.

Naast RAADHUIS hebben ook al enkele andere sponsors een concrete toezegging gedaan. Zo zal de SPAR de Ruyter Oudorp de waterstand halverwege de 10KM bevoorraden, en verzorgt All4running het uitgeven van de startnummers.

De inschrijving is geopend en mijlpalen worden gevierd. De Oudorpse Bakkerij Beerse reikt een taart uit bij het behalen van de eerste mijlpaal. “Laat de inschrijving maar starten, Alkmaar Sport laat het wel horen wanneer de eerste mijlpaal in zicht is, en onze ambitie qua deelnemersaantal is groot dus er zijn heel wat inschrijvingen nodig om die mijlpaal te behalen,” aldus de organisatie.

Wethouder sport Pieter Dijkman (VVD) is blij met de RAADHUIS Pinksterun: “Als enthousiast hardloper ben ik blij dat het ‘rondje Oudorp’ onder een nieuwe naam door kan gaan. Dankzij de inspanningen van Alkmaar Sport NV en de nieuwe hoofdsponsor kan er dit jaar toch een hardloopevenement worden georganiseerd in Oudorp”. Inschrijven kan via www.raadhuispinksterun.nl. Kinderen uit groep 1 t/m 8 lopen 1.5 km (gratis). Overige deelnemers hebben de keuze om mee te doen aan de 5KM (€ 8,-) of 10KM (€ 12,-). Alle deelnemers ontvangen een medaille.