EGMOND - Op zaterdag 10 december wordt het startschot gegeven voor de tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon, voorheen de Midwinterduinloop. Met afstanden van 8 en 16 kilometer is deze Pre-Run bij uitstek een goed ijkpunt voor deelnemers die ingeschreven staan voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 8 januari 2023 plaatsvindt. Alle aspecten van de grote winterklassieker komen tijdens deze Pre-Run voorbij: strand, duinen, bos en uitdagende klimmetjes. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.lechampion.nl/hardlopen.

Het parcours van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon kent twee routes: de 8 kilometer ter voorbereiding op de kwart marathon en de 16 km ter voorbereiding op de halve marathon. Na de start in Egmond-Binnen lopen de deelnemers door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat. Hier kunnen de hardlopers zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kruisen.

De langste afstand brengt de deelnemers over de pittige strandopgang bij de Scheilaan naar de kust. Over het Noordzeestrand wordt de route vervolgd richting de Middenweg, waar na enkele klimmetjes de hardlopers van de twee afstanden bij elkaar komen. Alle deelnemers finishen weer ter hoogte van restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen.

Lopen voor het goede doel

Bij de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon is het voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. PWN, het officiële goede doel van de NN Egmond Halve Marathon, is ook het goede doel van de Pre-Run. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag van Le Champion gebruiken om veiligere en aantrekkelijkere plekken voor amfibieën te realiseren.

Inschrijven

Inschrijven voor de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon is vanaf nu mogelijk via www.lechampion.nl/hardlopen. Hardlopers die niet staan ingeschreven voor de NN Egmond Halve Marathon zijn ook van harte welkom bij de Pre-Run. Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 28 november of tot de deelnemerslimiet van 1.000 hardlopers is bereikt. Er is geen na-inschrijving op de dag zelf.