ALKMAAR - Op woensdag 4 oktober start Alkmaar Sport met een nieuwe serie lessen Freddy Fit´s Peuter- en Kleutergym; wekelijks een uur lang sporten en bewegen voor de allerkleinsten onder begeleiding van een ervaren ALO-vakleerkracht. De lessen worden aangeboden op woensdagmiddag; kleuters van 15.00-16.00 uur en peuters samen met hun (groot)ouders van 16.00-17.00 uur in gymzaal Tochtwaard in Alkmaar.

Sinds enige jaren besteedt Alkmaar Sport speciale aandacht aan de jonge doelgroep in Alkmaar. Er bleek direct veel belangstelling voor het sportaanbod voor de allerkleinsten.
De lessen worden steeds goed bezocht. Dat is ook niet verwonderlijk, want het is voor jonge kinderen belangrijk om voldoende te bewegen. Door regelmatig basale motorische vaardigheden te oefenen, boekt een kind al gauw vooruitgang en krijgt het vanzelf plezier in bewegen.

De peuter- en kleutergym reeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen, die elke woensdagmiddag worden gegeven in gymzaal Tochtwaard in Alkmaar (Tochtwaard 18-20).
De kinderen oefenen elke week weer nieuwe sporten en uitdagende spelletjes, zoals klimmen over hobbelbanen, klauteren en glijden, een speciaal parcours afleggen met de loopfiets en het uitvoeren van simpele balspelletjes. Natuurlijk is mascotte Freddy Fit regelmatig van de partij om de jonge sporters aan te moedigen. Wie de lessenreeks succesvol afsluit, ontvangt een Freddy Fit diploma. De peuters en kleuters die al eerder 8 weken hebben deelgenomen, zijn van harte uitgenodigd om deze reeks weer mee te doen, er staan weer veel nieuwe activiteiten op het programma!


Aanmelden kan nu online via www.alkmaarsport.nl/peutergym of via www.alkmaarsport.nl/kleutergym De kosten bedragen € 65,- per kind voor 8 lessen. Meer informatie kunt u opvragen bij Rianne de Groot, via r.degroot@alkmaarsport.nl of 072-548 93 10.