PURMEREND - Noord-Holland springt weer op de fiets om een van de oudste toertochten van Le Champion te rijden. Op zaterdag 23 april 2022 vindt de 48e editie van de Ronde van Noord-Holland plaats. Kenmerkend voor deze lenteklassieker zijn de routes door prachtige groene polders, langs historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Deze editie kunnen de deelnemers kiezen uit afstanden van 80, 110 of 160 km. Inschrijven is nu mogelijk.

Met vernieuwde routes langs de mooiste plekjes van de provincie verdiend de Ronde van Noord-Holland een plekje in jouw wieleragenda. Voor zowel fanatieke als recreatieve racefietsers zijn er drie afstanden van 80, 110 of 160 km. De vernieuwde 80 en 110 km routes nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekjes in de regio, over landweggetjes en door karakteristieke dorpjes. Fanatiekelingen kunnen zich wagen aan de eveneens vernieuwde 160 km. De langste afstand neemt de fietsers aankomende editie mee langs de prachtige Noordzeekust bij Petten. De bloeiende tulpenvelden en uitgestrekte groene polders daarbij opgeteld zorgen voor de lenteklassieker die je als racefietser niet wilt missen.

Nieuwe startlocatie
De Ronde van Noord-Holland kan worden gestart vanaf maar liefst drie verschillende startlocaties. Naast Alkmaar en Hoorn kan de lenteklassieker komende editie ook worden afgetrapt vanaf de Koemarkt in Purmerend. Op dit sfeervolle plein in het hart van de stad zijn veel zonnige terrasjes te vinden waar na het finishen kan worden geproost op de behaalde prestatie!

Goede doel
Dit jaar is de Hartstichting weer het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Iedereen heeft het recht op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben en te léven. Daarom werken we samen aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen. Er kan een vrijwillige donatie worden gedaan tijdens de inschrijving of je kunt jezelf laten sponsoren door een actiepagina aan te maken via de website.

Inschrijven
De inschrijving is geopend tot en met 11 april 2022. Deelnemers die als eerst een startbewijs bemachtigen kunnen gebruik maken van een korting op het inschrijftarief. Let op: hiervoor zijn een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar! Inschrijven is mogelijk via www.rondevannoordholland.nl.