ALKMAAR - De inschrijving voor de 16e editie van de Wandel4daagse Alkmaar is geopend. Het vierdaagse wandelevenement van Le Champion vindt plaats van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2024. Met vijf afstanden over 8,5, 15, 20, 25 en 40 km is er voor iedereen een route. De 2daagse is komende editie vernieuwd én de finishfeesten worden in een nieuw jasje gestoken, met onder andere de Hollandse middag en Disco Fever.

Dagelijks ontdekken deelnemers het hart van Noord-Holland met routes vanuit Alkmaar door Bergen, Dijk en Waard, de Egmonden en Heiloo. De 4daagse kenmerkt zich met afwisselende routes, veel gezelligheid en entertainment onderweg. Daarnaast wandelen deelnemers niet alleen langs regionale highlights, maar gaan er ook echt doorheen. Zo worden onder andere Museum BroekerVeiling, Onze Lieve Vrouw Ter Nood en de Ruïnekerk Bergen aangedaan.

De Grote Kerk Alkmaar, in de volksmond: de huiskamer van Alkmaar, is elke dag de start- en finishlocatie, behalve op zaterdag. Dan vindt de finish, na een sfeervolle intocht door de binnenstad, plaats op het enorm gezellige Waagplein.

Vernieuwing


De vernieuwde 2daagse maakt het voor wandelaars mogelijk om in te schrijven voor de woensdag en donderdag of vrijdag en zaterdag. Ook kunnen bedrijven zich dit jaar inschrijven, waarbij collega’s en/of relaties met elkaar kunnen wandelen in een team van 4 personen. Het voordeel van deze Business Walk is dat alles goed geregeld is met het businesspakket. Denk aan een teamfoto, ontvangst in de kerk en consumptiebonnen voor het finishfeest op het Canadaplein.

Goede doel: ’t Praethuys , in samenwerking met KWF


Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie is er bedrag van maar liefst € 14.043 gedoneerd. Dit bedrag was gedeeltelijk voor KWF, dat middels een actieplatform medeverantwoordelijk was voor de donaties. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3000 keer een bezoeker binnen.

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk via www.wandel4daagsealkmaar.nl t/m woensdag 7 juni 2024.