ALKMAAR - De inschrijving van de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is geopend. Het vierdaagse wandelevenement van Le Champion vindt traditioneel plaats vanaf de derde woensdag van juni: 17 juni t/m zaterdag 20 juni 2020. In 4 dagen wordt Noord-Holland ontdekt. Voor iedereen, van de verwachte ruim 6.000 deelnemers, is er een route: men kan kiezen uit vijf afstanden: 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer per dag. Inschrijven kan zowel individueel als met een groep via de website van de Plus Wandel4daagse Alkmaar.

De Plus Wandel4daagse Alkmaar streeft ernaar onderscheidend te zijn. Dagelijks is er een nieuwe start- en finishlocatie en dat geldt ook voor de routes. Zo wandelen de deelnemers over het strand en door de bossen en duinen, afgewisseld met uitgestrekte polders en de historische binnenstad van Alkmaar. De ideale omgeving voor een vierdaagse.

Het wandelevenement typeert zich met routes die de gebouwen niet passeren, maar er doorheen gaan, bijvoorbeeld het AFAS Stadion, de Grote Kerk, Museum Broekerveiling en het Stadhuis van Alkmaar. Oftewel: geen dag is hetzelfde. Voor iedereen die maar twee dagen kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven staat op vrijdag en zaterdag de Halve 4daagse op het programma. Ook hier kan zowel individueel als groep gekozen worden uit de vijf verschillende afstanden.

Groepsinschrijving
Wandelen met familie, vrienden of collega’s wordt steeds populairder. Het komt nog niet in de buurt van de individuele wandelaars, maar het maakt een kleine opmars. Vorig jaar stonden er maar liefst 40 groepen ingeschreven, een verdubbeling ten opzichte van 2018. Ook dit jaar kan men vanaf 5 deelnemers een groep inschrijven. Via de Facebookpagina van de wandel4daagse hebben individuele wandelaars ook de mogelijkheid een wandelmaatje te vinden via een gesloten pagina die vorig jaar is opgezet. De groep telt al bijna 200 fanatieke- en gezelligheidswandelaars.

Goede doel: ’t Praethuys
Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Vorig jaar is er recordbedrag van maar liefst € 9.317,50 gedoneerd. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3000 keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys.

Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl