HOORN – Als promovendus spelen tegen de landskampioen is allesbehalve een gemakkelijke opgave. Dat White Stones verloor van Hovocubo is dan ook geen verrassing. Toch was de eindstand een domper, 8-0.

In het eerste bedrijf bood White Stones immers aardig partij. Het zat de ploeg van Rogier Bunink echter niet mee in de afronding. Zowel de paal als de lat bleken het eindstation van doelpogingen. Aan de andere kant hield doelman Dennis Pluijmers zijn doel met meerdere reddingen schoon. Toch was het Hovocubo dat de score na acht minuten opende.

Een schot van Mats Velseboer leek gepakt te worden door Dennis Pluijmers, maar de doelman zag de bal toch binnen rollen. Bij de 2-0 was Pluijmers ongelukkig. Een schot van Zakaria Amrani belandde via de paal en de rug van de sluitpost in het doel. Nog geen minuut later zorgde Amrani met een fraai stiftje voor een 3-0 ruststand. ‘Voor rust hebben we prima gespeeld, na rust hebben we het laten lopen’, aldus Jesper de Vré.

De ruime voorsprong die er halverwege was werd in het tweede bedrijf uitgebouwd. In een fase waarin het behoorlijk eenrichtingsverkeer was tekende Amrani met een afstandsschot voor de vijfde treffer. In het laatste deel scoorde Hovocubo in nog geen twee minuten driemaal. Lahcen Bouyouzan schoot in de rechterhoek raak waarna St. Juste en Velseboer de eindstand op 8-0 bepaalden. ‘Deze nederlaag calculeer je in’, erkende De Vré na afloop. ‘Al was dit wel wat geflatteerd.’

Hovocubo is dan niet de ploeg tegen wie White Stones punten moet pakken. Met Tigers Roermond en Feyenoord Futsal wachten er twee interessante duels, waarbij de laatste een erg belangrijke zal worden. ‘We zien dat we best goed meekunnen. We moeten alle ploegen uit het rechter rijtje kunnen hebben.’

Hovocubo – White Stones 8-0 (3-0)
1-0 Mats Velseboer
2-0 Dennis Pluijmers (eigen doelpunt)
3-0 Zakaria Amrani
4-0 Tom Groot (eigen doelpunt)
5-0 Zakaria Amrani
6-0 Lahcen Bouyouzan
7-0 Yoshua St. Juste