ALMERE – Derdeklasser VV Bergen is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om het bekerseizoen te vervolgen. Op bezoek bij ASC Waterwijk, dat uitkomt in de Tweede Klasse, keek de ploeg van trainer/coach Djordi Hopman halverwege al tegen een ruime achterstand aan. Deze kon in het tweede bedrijf niet meer worden weggewerkt, 5-1.

‘Het is een ingecalculeerde nederlaag. Er waren vijf basisspelers een weekend weg. Hierdoor moest ik mijn wissels en wat jongens uit het tweede opstellen’, reageerde Djordi Hopman na afloop. ‘Dan hoop je zo lang mogelijk de nul kunt houden, alleen was dat al na vijf minuten bekeken.’ Toen viel immers de 1-0.

Hierna wist Waterwijk makkelijk uit te lopen naar een 4-0 voorsprong. ‘We kregen voor rust twee of drie goede kansen. Zij hadden zes kansen waar ze er vier van maakten’, vervolgde de oefenmeester. Na rust speelde Bergen hoger en zette het meer druk. In de eerste twintig minuten kreeg het ook meerdere grote kansen, maar het was de thuisploeg die tot scoren kwam.

Op aangeven van Sven Kers scoorde Bart Oldenboom de eretreffer, 5-1. ‘We gingen er verdiend en volledig terecht af.’

Waterwijk – VV Bergen 5-1 (4-0)
Doelpunt Bergen: Bart Oldenboom