ALKMAAR - Alkmaar Sport, vitaliteitscoach Anouk Kroone en gewichtsconsulente Bianca Holvast starten dinsdag 24 april een nieuwe serie van het programma ‘Big Aqua – Een betere versie van jezelf’. Dit 12 weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers op een leuke, laagdrempelige wijze naar een energiek en vitaal leven. Woensdag 11 april vindt een informatiebijeenkomst plaats in sportcomplex Hoornse Vaart.

Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor zeer vermoeiend worden. Big Aqua helpt mensen naar een betere versie van zichzelf. In het programma staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Het programma duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met kookworkshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het programma biedt handvatten die een leven lang gebruikt kunnen worden voor een energieker en vitaal leven.

Tijdens Big Aqua staat blessurevrij bewegen centraal. Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Er is een ruime keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo’n 10 tot 20 kg lichaamsgewicht verliezen. En daar blijft het niet bij. Deelnemers rapporteren dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken.

Informatiebijeenkomst
Vanaf dinsdag 24 april start beweeg- en afslankprogramma ‘Big Aqua – een betere versie van jezelf’ in sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar. U bent op woensdag 11 april van harte welkom op de informatiebijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 19.00-20.00 uur. Aanmelden kan bij de receptie van zwembad Hoornse Vaart, via 06 28594007 of mail via k.kashoorn@alkmaarsport.nl. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/BigAqua.