ALKMAAR - Alkmaar Sport, vitaliteitscoache Anouk Kroone en gewichtsconsulente Bianca Holvast starten begin 2018 een nieuw programma genaamd ‘Big Aqua – Een betere versie van jezelf’. Dit 12 weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers op een leuke, laagdrempelige wijze naar een energiek en vitaal leven. Donderdag 11 januari vindt een informatiebijeenkomst plaats in sportcomplex Hoornse Vaart.

Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor zeer vermoeiend worden. Big Aqua helpt mensen naar een betere versie van zichzelf. In het programma staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Het programma duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met kookworkshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het programma biedt handvatten die een leven lang gebruikt kunnen worden voor een energieker en vitaal leven.

Tijdens Big Aqua staat blessurevrij bewegen centraal. Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Er is een ruimte keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo’n 10 tot 20 kg lichaamsgewicht verliezen. En daar blijft het niet bij. Deelnemers rapporteren dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken.

Informatiebijeenkomst

Vanaf maandag 22 januari 2018 start beweeg- en afslankprogramma ‘Big Aqua – een betere versie van jezelf’ in sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar. Zet uw goede voornemens om in actie en kom donderdag 11 januari naar de een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 19.00-20.00 uur. Aanmelden kan bij de receptie van zwembad Hoornse Vaart, via 06 28594007 of mail via k.kashoorn@alkmaarsport.nl. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/BigAqua