OUDORP - Waar de achterstand op koploper De Zoauven begin maart was opgelopen naar dertien punten daar staat Kolping Boys nu op vijf punten achterstand. De ploeg van trainer/coach Marc de Wilde is aan een uitstekende reeks bezig en bevestigde dat zondagmiddag tegen het eveneens hoog geklasseerde FC Den Helder. De Oudorpse formatie was van het begin tot het eind de bovenliggende partij.

Het enige wat De Wilde zijn manschappen wellicht kon verwijten is dat men de wedstrijd niet eerder in het slot gooide. Nu stond het tot vijf minuten voor tijd 'slechts' 1-0 en moest de thuisploeg rekening houden met een counter van de Helderse ploeg. Dat Kolping Boys in de laatste vijf minuten nog twee wonderschone goals maakte was dan ook een bevrijding en een veel betere afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen.

FC Den Helder was de laatste wedstrijden ook aan een aardige serie bezig, maar kwam op Sportpark De Nollen nauwelijks in het stuk voor. Eenmaal schoot spits Kenny Gerssen voorlangs, iets wat Joey Kooge aan de andere kant in de eerste minuut ook al had gedaan. Diezelfde Kooge mikte in de 40e minuut ook nog eens op de paal. Op dat moment had de thuisploeg al een voorsprong genomen toen Amine Ouaziz een corner van Jur Bruin wist binnen te werken. Daarnaast mocht Den Helder vooral doelman Jelmer danken dat de score niet verder opliep.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders en kreeg Kolping Boys direct goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Zo schoot Bruin op de vuisten van Jelmer en werd er na een scrimmage voor het doel twee maal op de lat gekopt. Ook de derde mogelijkheid van Kooge wist de prima spelende aanvaller niet te benutten.

Zoals gezegd moesten de Oudorpers achterin alert blijven en dat deed men met verve. Keeper Patrick de Vries moest zich eenmaal strekken op een schot van invaller Albert en even later wist aanvoerder Thijs van den Oord een bal van de lijn te keren. Kolping Boys bleef echter de veel betere ploeg en twee invallers bekroonden dat met absolute wereldgoals. De streep vanThomas Menu was om in te lijsten evenals de bal die Rik Klaver even later de verre hoek indraaide

Met nog zes wedstrijden te gaan nadert Kolping Boys koploper De Zoauven dus op vijf punten. Over twee weken, op zondag 7 april gaan de Oudorpers op bezoek bij de nummer vijf in de stand, HSV.

Kolping Boys - FC Den Helder 3-0 (1-0)
23. Ouaziz 1-0