Het nieuwe schaatsseizoen staat voor de deur. IJsbaan De Meent wordt zaterdag 15 oktober om 12.30 uur geopend voor een seizoen vol schaatsactiviteiten. Dit jaar met ruimere openingstijden, gratis parkeergelegenheid én de felbegeerde secondewijzer terug op de klok. De 400-meterbaan is zaterdag 15 oktober geopend tot 17.00 uur, met voor de bezoekers Drift Trike demonstraties, In Balans schaatsclinics en het ‘Rad van Fortuin’.Bij De Meent zijn ze er bijna klaar voor, koelmachines draaien en de ijsmeesters werken aan een gladde ijsvloer op de 400-meterbaan. Zaterdag 15 oktober gaat de ijsbaan open voor publiek, zij kunnen deze dag schaatsen op de 400-meterbaan.

Openingsdag

Op zaterdag 15 oktober geeft Team Icebyk spectaculaire demonstraties op Drift Trikes. Deze ijsfietsen zijn aan de voorkant voorzien van spikes en aan de achterkant van ijzers. Hierdoor is het mogelijk over het ijs te glijden. Op de openingsdag is het ook voor bezoekers mogelijk om aan korte wedstrijdjes mee te doen en zelf een Drift Trike uit te proberen.

 

Vanaf de openingsdag staat er in de centrale hal van De Meent een Rad van Fortuin. Klanten die het Sportpaspoort verlengen of een rittenkaart aanschaffen zijn uitgenodigd om gedurende de maand oktober een draai te geven aan het rad. Er zijn diverse winterse prijzen te winnen variërend van warme chocomelk of gratis schaatsen tot een curling clinic voor 10 personen.Schaatsschool In Balans verzorgt op de openingsdag van 14.00-17.00 uur gratis schaatsclinics voor iedereen van jong tot oud, van beginnende tot gevorderde schaatsers. U kunt ter plaatse aansluiten bij één van de proeflessen. Uiteraard kunt u zich, indien u enthousiast bent geworden, deze dag nog inschrijven voor deelname aan een van de vele aansluitende cursussen.In de IJshal vindt gedurende het openingsweekend de wedstrijd om de Alkmaarse Waagbokaal, dit jaar een Nationale Bokaalwedstrijd, plaats. 121 kunstschaatsers uit heel Nederland verschijnen aan de start van deze wedstrijd. Toegang voor publiek is gratis. Voor de recreatieve schaatsers die zelf de schaatsen willen onderbinden is de ijshal op zondag van 13.00 tot 16.30 uur geopend.
Meer informatie

IJsbaan De Meent biedt tot en met zondag 19 maart 2017 een gevarieerd programma voor jong en oud. Ook de activiteitenkalender is goed gevuld. Meer informatie over ijsbaan De Meent en de activiteitenkalender vind je op www.demeentalkmaar.nl