ALKMAAR - Op zondagmiddag 17 maart moest ijsbaan De Meent Bauerfeind er weer aan geloven, het ijsseizoen liep officieel ten einde nu de ijsmeester de ijsvloer laat smelten. Na een eerste seizoen op de nieuwe ijsbaan met maar liefst 18 baanrecords is bij De Meent het zomerseizoen aangebroken. Natuurlijk kan er volgend seizoen weer geschaatst worden, de 400-meterbaan gaat op vrijdagavond 11 oktober 2019 weer open.

Na een grootscheepse renovatie in de zomer van 2018 startte de Alkmaarse ijsbaan in oktober met een ongelofelijke mooie, vlakke en snelle ijsbaan. “Na maand zag je dat zowel de instellingen vanuit de machinekamer als manier van vriezen en ijs behandelen best even wennen waren,” aldus Eddy Bakker, manager exploitaties van Alkmaar Sport. Het bedrijf heeft veel tijd, overleg en energie in de baan gestoken om de kwaliteit weer in orde te krijgen. Bakker: “Dit is zeer goed gelukt wat onder meer resulteerde in een fantastisch verlopen NK Masters in februari. Op de tip-top ijsvloer werden veel persoonlijke- en baanrecords gereden. De rijders, die uit het hele land kwamen, hadden lovende opmerkingen over het sportcomplex, de organisatie en de ijskwaliteit.”

Alkmaar Sport heeft ook in dit seizoen de populaire ICE Games aangeboden. “Onze partners Rabobank Alkmaar e.o., Stadswerk 072 en Fortysix Sports hebben het mogelijk gemaakt dat kinderen gratis kennis konden maken met schaatsen en verschillende spellen op het ijs. Ruim 8900 basisschoolkinderen hebben hier dit jaar aan mee gedaan,” vertelt een enthousiaste Bakker. “In de kerstvakantie hadden we een live DJ naast het ijs die de laatste hits en verzoeknummers van schaatsers uit de speakers liet knallen.”

IJs in de zomer
Gedurende de zomer ligt er ijs in de ijshal van De Meent Bauerfeind. Niet alleen de ijshockeyers, kunstschaatsers en shorttrackers trainen hier dagelijks, de ijshal wordt ook verhuurd. Zelfs wanneer ‘de mussen van het dak vallen’, vinden er regelmatig curling clinics voor bedrijven of arrangementen voor scholieren plaats in deze overdekte hal plaats. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid voor (senioren) schaatsers om zowel de conditie als de techniek op peil te houden. Iedere woensdag en vrijdag is de ijshal geopend van 11.00 tot 13.00 uur. De toegang tot de ijshal bedraagt € 2,35 met Sportpas of € 5,80 voor een los ticket.
Ook Team China zal deze zomer weer frequent te gast zijn op de Meent Bauerfeind en omgeving. Een talentvolle groep van rond de 40 schaatsers met begeleiding die in een opbouw zijn naar de komende Olympische spelen.

Zomerseizoen
Het gebied op en rond de 400-meterbaan wordt klaargemaakt voor de zomeractiviteiten. Op zondag 21 juni is er op en rond het gehele complex een indrukwekkende Veiligheidsdag met meer dan 22 verschillende diensten om het publiek kennis te laten maken. Na een geslaagde editie in 2017 met 15.000 bezoekers verwacht deze editie te groeien naar 25.000 bezoekers. Naast allerlei rijdend materiaal zullen ook de helikopters er zijn en om het uur een demonstratie.

De ijsmeester houdt zich echter met andere dingen bezig. Nu het ijsseizoen van de 400-meterbaan voorbij is, gaat hij direct aan de slag om alle apparatuur te onderhouden. Zo’n seizoen vergt namelijk veel van de ijsmachines en koelmachines. Zet alvast 11 oktober 2019 in de agenda want dan is de feestelijke start van het nieuwe ijsseizoen. Natuurlijk met veel vertrouwde, maar zeker ook weer nieuwe evenementen.