ALKMAAR - Op 19 maart moest de ijsbaan De Meent er weer aan geloven, het ijsseizoen liep officieel ten einde nu de ijsmeester de ijsvloer laat smelten. Na een prachtig seizoen vol records, Nederlandse kampioenschappen en nieuwe activiteiten is bij De Meent het zomerseizoen aangebroken. Natuurlijk kan er eind dit jaar weer geschaatst worden, de 400-meterbaan gaat 14 oktober 2017 weer open.

Het schaatsseizoen op De Meent kende dit jaar spectaculaire wedstrijden als de Bauerfeind KPN Marathon Cup, de finale van de Holland Cup en het NK Afstanden voor Neo Senioren. Er zijn dit seizoen

9 baanrecords gesneuveld. Dit seizoen kende maar liefst 10 buffelavonden. Een nieuw evenement dit jaar was de Alkmaarse Baanchallenge waarbij deelnemers zoveel mogelijk meters moesten afleggen op zowel de ijsbaan als het Alkmaarse Sportpaleis. En het bedrijfsleven heeft enorm genoten van de vele curling clinics, presentaties en arrangementen tijdens de “Winter op De Meent”.

Zomerijs

Ook deze zomer ligt er zomerijs in de ijshal van De Meent. Niet alleen de ijshockeyers, kunstschaatsers en shorttrackers trainen hier dagelijks, de ijshal wordt ook verhuurd. Niet in alleen in het winterseizoen, maar ook wanneer ‘de mussen van het dak vallen’, vinden er regelmatig arrangementen voor scholieren of curling clinics voor bedrijven in deze overdekte hal plaats.

Het gebied op en rond de 400-meterbaan wordt klaargemaakt voor de zomeractiviteiten. De ijsmeester houdt zich echter met andere dingen bezig. Nu het ijsseizoen van de 400-meterbaan voorbij is, gaat hij direct aan de slag om alle apparatuur te onderhouden. Zo’n seizoen vergt namelijk veel van de ijsmachines en koelmachines. Zet alvast 14 oktober 2017 in de agenda want dan is de daverende start van het nieuwe ijsseizoen. Natuurlijk met veel vertrouwde, maar zeker ook weer nieuwe evenementen.