ALKMAAR - De regionale schaatsverenigingen en Alkmaar Sport introduceren Schaatscollege De Meent. Een uniek product gericht op jongeren van 8 tot 16 jaar. Tijdens een 10-weekse cursus komen alle onderdelen van de schaatstechniek en verschillende soorten trainingen aan bod.

Schaatsverenigingen en Alkmaar Sport hebben de handen ineen geslagen en lanceren Schaatscollege De Meent. Een unieke samenwerking speciaal voor schaatsers tussen de 8 en 16 jaar die de schaatstechniek al redelijk onder de knie hebben. Op het schaatscollege worden alle onderdelen van de schaatstechniek (de start, het rechte eind en de bochten), de verschillende soorten trainingen (duur, snelheid, tempo, interval, etc.) en de wedstrijdregels doorlopen.

“De overgang tussen schaatslessen of het Jeugdschaatsen en wedstrijdschaatsen lijkt voor veel jongeren een grote stap. Dit nieuwe Schaatscollege geeft jongeren de mogelijkheid te proeven aan wedstrijdschaatsen zonder de noodzaak van een lidmaatschap, aanschaf van een abonnement of licentie,” aldus Eddy Bakker, manager Exploitaties.

Veelzijdig programma

Het college biedt schaatsers een veelzijdig programma. Naast de sprint en langebaan trainingen staan er ook een marathon, shorttrack, kunstrijd en ijshockey training op het programma. Daarnaast bevat de cursus op 25 februari een schaatswedstrijd.

“Zijn de jongeren na 10 lessen enthousiast geworden en smaakt het naar meer? Dan zijn er diverse vervolg mogelijkheden tijdens zomertrainingen op het zomerijs of op de wielerbaan of zomertrainingen bij de schaatsverenigingen.” Bakker besluit: “En anders hebben ze, onder leiding van de beste trainers die we hebben, twee hele leuke maanden geschaatst!"

Meer informatie

De eerste 10-weekse cursus op de academie start op donderdag 2 februari en kost € 75,- per persoon. Meer informatie is te vinden op de website van De Meent, www.demeentalkmaar.nl/schaatscollege.