ALKMAAR - Zaterdagmiddag 8 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren. Dit jaar voor het 50e seizoen. Vanaf zaterdagmiddag 12.10 uur kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan van De Meent.


De ijsmeesters van Alkmaar Sport staan in de startblokken om een snelle baan neer te leggen. Dit seizoen voor de 50e keer. Waar het ooit begon met open koelleidingen op een zandbed waar water overheen werd gespoten rijden schaatsers nu hun ronden in een modern sportcomplex. De Meent heeft dit seizoen een gevarieerd programma voor de schaatsers samengesteld, bestaande uit bekende activiteiten aangevuld met jubileum activiteiten in het kader van 50 jaar De Meent en 450 jaar Alkmaar Ontzet.

Openingsweekend: schaatsen voor 1 gulden
Meer dan 50 jaar schaatsplezier op de Alkmaarse ijsbaan De Meent, dat wordt natuurlijk gevierd! De ijsbaan start het seizoen met een feestelijk openingsweekend op 8 & 9 oktober: schaatsen voor hetzelfde tarief als tijdens het allereerste weekend op De Meent in 1972. Kinderen betalen slechts 1 gulden (€ 0,45) en voor volwassenen bedraagt het tarief 3 gulden (€ 1,36).

De herfstvakantie, van 15 t/m 23 oktober, staat in het teken van samen schaatsen. Een mooie samenwerking van Alkmaar Sport en schaatsspeciaalzaak Fortysix Sports: Neem in de herfstvakantie een vriend of vriendinnetje mee en ontvang 50% korting op het tweede toegangskaartje van de ijsbaan én 50% korting op de huur van het tweede paar schaatsen. Daarnaast is er in de middag van 21 oktober een sportspektakel in De Meent met ICE Games in de ijshal.

Fototentoonstelling Ik Schaats
De Meent zet dit jaar schaatsers centraal met een fototentoonstelling. Door fotograaf Robert van der Eng zijn portretten gemaakt van langebaan schaatsers, sprinters, shorttrackers, kunstschaatsers, ijshockeyers, schoonrijders en recreanten. 50 van deze portretten zijn te vinden in de expositie Ik Schaats in de centrale hal van De Meent. Tijdens de start van het nieuwe seizoen is wordt de tentoonstelling geopend waarna de foto's inclusief verhalen van de schaatsers terug te vinden zijn op de website.

Jubileumactiviteiten 50 jaar De Meent en 450 jaar Alkmaar Ontzet
Om stil te staan bij 50 jaar De Meent wordt naast de buffelavonden een bijzondere buffelavond georganiseerd waarin 50 minuten wordt geschaatst. In de kerstvakantie staat het Alkmaarse IJsplein voor gezinnen op de agenda waarin alles kan en alles mag op de 400-meterbaan. En 14 februari is er 'de reünie'.

Natuurlijk staat De Meent ook stil bij 450 jaar Alkmaar Ontzet en dat op geheel eigen wijze. Op 24 februari worden '450 rondjes' geschaatst en in dezelfde maand gaat ijsbaan terug in de tijd met sprintwedstrijden op de zogenaamde 'houtjes'.

Meer informatie
De Meent sluit op 7 oktober het zomerseizoen af met voor de laatste keer zomerschaatsen voor senioren in de ijshal van 10.00 tot 12.00 uur. Tickets voor De Meent zijn verkrijgbaar aan de kassa of online via de website. Online kunnen ook abonnementen zoals de Sportpas of de rittenkaart worden verlengd. Meer informatie over openingstijden, tarieven en tickets is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl.