ALKMAAR - Vrijdagavond opende de Alkmaarse ijsbaan haar deuren voor de trainers van Schaats Federatie Alkmaar, voor schaats- en skeelerschool In Balans en voor haar partners. Alkmaar Sport maakte van de gelegenheid gebruik om de Buffelkoning en Buffelkoningin, de kilometervreters van afgelopen jaar, in het zonnetje te zetten. De spanning werd van het ijs gehaald, dat gaf een goed gevoel voor het nieuwe seizoen.


“Een bijzondere avond vanavond. Rekening houdend met de voorschriften om de verspreiding van corona tegen te gaan hebben we een kleine groep schaatsers uitgenodigd. Zij betraden na elkaar het ijs, om zo de 1,5 meter tussen bezoekers mogelijk te maken. De eerste meters zitten erop, de spanning is van het ijs. En dat voelt goed!” aldus Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager van De Meent. Vanaf zaterdag 10 oktober om 12.10 uur is De Meent geopend voor publiek.

Ursem Barten ‘Buffelkoning’ en ‘Buffelkoningin’
De vaste schaatsers van De Meent blijken echte kilometervreters te zijn. “Steeds meer schaatsers houden met hun MyLaps transponders het aantal rondes bij en kijken thuis op de Vinksite wie de meeste rondes heeft geschaatst. Daar wilden wij op aansluiten. Samen met Autogroep Ursem Barten en de partners hier op De Meent hebben we een mooi prijzenpakket samengesteld. En vanavond hebben we de schaatser en schaatsster met de meeste ronden uitgeroepen tot Buffelkoning en Buffelkoningin van Alkmaar,” vertelt een enthousiaste Roy Lennings.

Maarten Beemster, de eerste Buffelkoning die naast de eeuwige roem de trofee in handen mocht nemen, schaatste vorig seizoen maar liefst 9002 ronden op de Alkmaarse baan. Roy Lennings: “Dat is ruim 3.600 kilometer tussen half oktober en half maart. Ik doe het hem niet na!” Bij de dames ging Marjon de Wit er met de hoofdprijs vandoor. Zij schaatste 4942 rondes, bijna 2000 kilometer in één seizoen. “De winnaars waren natuurlijk al half maart bekend. Toen sloten de deuren echter in verband met de coronacrisis. Wij zijn blij dat we de Buffelkoning en Buffelkoningin vandaag alsnog in het zonnetje konden zetten.”

Meer informatie
De ijsbaan is vanaf zaterdag 10 oktober 12.10 uur dagelijks geopend voor publiek. Bezoekers wordt gevraagd voor het bezoek aan de baan het coronaprotocol goed door te lezen. Daarnaast is het advies tickets online aan te schaffen om zo een rij in de hal te voorkomen. Zowel reguliere tickets als speciale herfstvakantietickets zijn online verkrijgbaar. Meer informatie over de ijsbaan, de openingstijden en het coronaprotocol is te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl.