ALKMAAR - Vrijdag 12 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren voor het grote publiek. De zomerperiode is door projectmanager Alkmaar Sport gebruikt voor een renovatie. De gehele koelinstallatie is vernieuwd en zowel de installatie als de ijsbaan zijn voorzien van duurzame oplossingen en innovaties. Tot en met zondag 17 maart 2019 kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan.

Direct na de sluiting van het vorige seizoen is projectmanager Alkmaar Sport begonnen met een grootscheepse renovatie. De baan is voorzien van een duurzame koelinstallatie waarbij restwarmte wordt hergebruikt in het sportcomplex. Er wordt gedweild met een volledig elektrische dweilmachine. Tel hierbij op de 1750 zonnepanelen op het dak van de ijsbaan en de duurzame ledverlichting door het gehele pand. Ook op de baan zijn er diverse innovaties terug te vinden. Voor trainingen liggen er maar liefst 9 Mylaps lussen in het ijs en er draait een pilot met een unieke LED-haas langs de baan. De Meent Bauerfeind is niet alleen duurzaam gebouwd, maar ook koploper op het gebied van innovaties.

Naast alle technische snufjes, is De Meent Bauerfeind ook dit seizoen vernieuwend op het gebied van sport. Voor het tweede seizoen biedt zij het populaire basisschoolprogramma ICE Games aan, een zeer populair programma waar zich voor de start van het schaatsseizoen al ruim 6000 kinderen hebben ingeschreven. Nieuw in het aanbod is het Curlen als een pro met echte granieten stenen. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt ook de Decathlon Family Experience wordt aangeboden en de kalender kent dit seizoen maar liefst 20 buffelavonden. Kortom, ijsbaan De Meent Bauerfeind is klaar voor de opening.

Gratis schaatsen
Wethouder sport, Pieter Dijkman, opent op vrijdagavond 12 oktober om 19.00 uur de geheel gerenoveerde ijsbaan. Bezoekers kunnen het ijs dan op eigen ijzers testen. De 400-meterbaan is geopend van 19.00 tot 21.00 uur, de entree is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl.