ALKMAAR - Het deelnemersveld van het ITF tennistoernooi werd vanwege allerlei omstandigheden (met name de reisbeperkingen agv Corona) de afgelopen week behoorlijk door elkaar geschud.

Van o.a Victoria Jiménez (nr 1 op de wereldranglijst bij de junioren) en Leon Borg kwamen er afmeldingen binnen en ook de kersverse Nederlands kampioen Gijs Brouwer ontbreekt volgende week op de banen van de TC Alkmaar.

De afwezigheid van Brouwer heeft te maken met het feit dat het deelnemersveld bij de heren dusdanig sterk is, dat hij niet (op basis van zijn positie op de wereldrandlijst) direct werd toegelaten tot het hoofdtoernooi. Brouwer speelt volgende week op een toernooi in Polen.

“Veteraan” Igor Sijsling is als 1e geplaatst bij de heren. Jesper de Jong, de nummer 2 van het NK, zien we terug op de 6e positie.

Shintaro Mochizuki, momenteel de beste junior van de wereld (en Wimbledon-kampioen junioren 2019), heeft van de organisatie een wild-card ontvangen, evenals TC Alkmaar speler Marc Dijkhuizen.

CLARA TAUSON EN BENTE SPEE
Bij de dames springen twee 17-jarigen in het oog. De Deense Clara Tauson is de favoriete in het damestoernooi. Zij was al op haar 13e Deens kampioene en won in 2018 de Europese titel bij de junioren.

Bente Spee (Heemstede) werd twee weken geleden verrassend 2e op het NK en neemt via een wild-card volgende week deel aan het toernooi in Alkmaar.

Andere Nederlandse speelsters in het hoofdtoernooi zijn Cindy Burger, Arianne Hartono, Quirine Lemoine en Suzan Lamens.

Het wedstrijdschema en uitslagen van de kwalificaties en het hoofdtoernooi zijn terug te vinden op www.itfalkmaar.nl