ALKMAAR – In het zonnige Alkmaar was het genieten tijdens het Future toernooi in Alkmaar. Bij TV de Hout kijken de toeschouwers naar de verschillende partijen, terwijl toernooidirecteur Roland op de Weegh even verder op ook toekijkt.

Sinds dit jaar staat er een nieuwe organisatie achter het tennistoernooi wat al jaren een begrip is in Alkmaar. ‘Het gaat bijzonder goed. Er zijn geen noemenswaardige problemen’, vertelt Roland op de Weegh. ‘Het is goed weer, we hebben goede spelers, een groundsman en een wedstrijdleider.’

Moeite met het organiseren heeft de organisatie niet. ‘De organisatie is nieuw, maar wel ervaren.’ vervolgt Op de Weegh. Het zijn de ingrediënten voor een mooi evenement. Daarnaast ligt het niveau tussen de deelnemers dit jaar dichter bij elkaar. Deze staan immers allemaal tussen de 450e en 800e plek op de wereldranglijst. ‘En dat is wat we willen. Leuke en gelijkwaardige wedstrijden.’

Deelnemersveld
Ook dit jaar kent het Future toernooi deelnemers uit diverse landen. Eén daarvan is de Griekse Eleni Daniilidou. De dertiger was ooit veertiende van de wereld en probeert na blessureleed nu weer in het circuit te komen. Met Ryan Nijboer (meerdere keren kampioen bij de jeugd) en Botic van Zandschulp (won vorig jaar het Nederlands kampioenschap) zijn er ook Nederlandse talenten actief bij TV de Hout.

Uit de regio doen Annick Melgers (Heiloo) en Dax Donders (Bergen) mee aan het Future toernooi. ‘Het gaat goed. Ze regelen hier alles voor spelers en er heerst een goede sfeer. Er is gekozen voor een leuke opzet met ideale omstandigheden, het is goed geregeld.’ zegt Donders over het evenement.

Het Future toernooi duurt tot en met zondag. Kijk hier voor de uitslagen en meer informatie.