HEILOO – HZV/Het Vennewater leek in eigen huis zeer goede zaken te doen. Tegen directe concurrent LTC ging de ploeg met 5-1 aan de leiding, maar in de laatste twaalf minuten zag het de gasten terugkomen en er met de winst vandoor gaan, 6-7.

In de wetenschap dat het bij een overwinning over LTC kon klimmen was HZV/Het Vennewater er van doordrongen dat het een zeer belangrijk duel was. De 4-1 ruststand liet zien dat de ploeg uit Heiloo zich positief liet gelden. Namens de Heilooërs wisten Stan de Boer (2x), Ozair Dahi en Bram de Boer te scoren. ‘Er was niets aan de hand, het publiek zag voor rust een leuke wedstrijd. In de rust heb ik gezegd dat we hetzelfde moesten doen wat we normaal doen’, aldus Olcay Kocyigit. Na de pauze vergrootte de thuisploeg via Stan de Boer de voorsprong.

De zege kwam er echter niet. Twaalf minuten voor tijd kwam LTC met een gekruld schot terug tot 5-2 en dat bleek het begin van de ommekeer. Na een vermeende handsbal van Ruben Bugter die met rood werd bestraft trokken de bezoekers de stand gelijk. ‘Wij waren totaal uit de wedstrijd. Na die rode kaart ging alles zo snel. We hadden geen grip meer op het spel en ook het wisselen liep niet’, vervolgde de coach. Na de 5-6 maakte Tim Taylor gelijk, maar ging LTC er met de zege vandoor. Twee minuten voor tijd raakte keeper Tom Sterkenburg geblesseerd en besloot Vennewater met meevoetballende keeper te spelen. ‘We kregen een kans die er niet in ging. We konden niet omgaan met de druk die zij op ons hebben gezet. We waren het spel helemaal kwijt. De tweede helft was een wereld van verschil met de eerste helft.’